מנהיגות היא תכונה, וחשוב שתהיה חלק מאישיותם של מנהלים. אפשר בעצם לפרק את כושר המנהיגות לשורה ארוכה של תכונות משנה, חלקן קשורות לסוג האישיות וחלקן למאפיינים המקצועיים של האדם. בחברת seedRef, שמספקת שירותי מיון והערכה של מועמדים לעבודה, טוענים שהתכונות שמוצאים אצל מנהלים ומנהלות (שהם מנהיגים ומנהיגות) טובים קשורות באופן ישיר למרכיבי האישיות של האדם וכי ניתן להבחין בהן – או בהיעדרן – בתהליכי הגיוס.
חברת seedRef פירקה את כושר המנהיגות לתריסר מרכיבי אישיות עיקריים. חפשו אותם אצל המנהלים שלכם, או לפחות אצל המועמדים הבאים למשרת ניהול:
1. אותנטיות: אדם "אמיתי" ומהימן הוא אדם שקל יותר להיות מושפעים ממנו ולעקוב אחריו. לאותנטיות יש גם תפקיד עצום בהעברת תשוקה לעבודה ומתן כיוון דרך.
2. ביטחון: אין צורך לומר שלמנהיגים צריך להיות ביטחון עצמי. על כל פנים, חשוב שיהיה איזון. עודף ביטחון עצמי עלול להתממש כיוהרה או כפזיזות, שישפיעו לרעה על האופן שבו העובדים מגיבים למנהל או למנהלת.
3. אומץ: אומץ כולל הנהגה תוך מתן דוגמה אישית. חוץ מזה, צריך אומץ כדי לקבל החלטות שאינן פופולריות וכדי להחזיק חברי קיבוץ ברמה נאותה של מחויבות ואחראיות על מעשיהם.
4. החלטיות: יותר מכל דבר אחר, בהנהגה אין מקום לחוסר החלטיות. מנהיגים הססניים או כאלה שמשנים את דעתם בקלות גורמים לעתים קרובות לכפופים להם לפקפק בצעדיהם.
5. אמפתיה: על מנת להנהיג חברי קיבוץ , האדם צריך להבין אותם ואת רגשותיהם. הידיעה מתי להעניק עזרה ומתי להטיל משמעת דורשת קודם כל שימוש באמפתיה.
6. קור רוח: מנהיג בקיבוץ ובקהילה מעצם קירבתו לחברים צריך להראות כוח ורוגע במצבים קשים. קור רוח מעיד על בגרות רגשית ועל כך שאפשר לסמוך על האדם.
7. ענווה: מנהיגים גדולים מבינים שצניעות מייצרת כבוד. הקשבה למי שסביבכם היא אחת הדרכים היעילות להפגין גישה ענווה.
8. השראה: מעבר ליצירת מוטיבציה, מנהיגים בקיבוץ יכולים לעורר בזולתם השראה להגיע לשיא מאיווהם ושאיפותיהם. השראה היא כלי רב עוצמה שהמנהיגים הטובים ביותר התמחו בשימוש בו.
9. כושר שכנוע: כושר שכנוע הוא באופן טיפוסי התוצאה הסופית של עמדות וטיעונים שנשקלו היטב האם לנקוט בפעולה מסוימת או לא. לעתים, אם אין די בהשראה, מנהיגים צריכים פשוט לשכנע את החברים בדברים מסוימים.
10. חיוביות: רובנו נמשכים לאופטימיות. מנהיגים מסוגלים לגלות אופטימיות גם בזמנים קשים ובכך לספק לחברי הקיבוץ והקהילה את התקווה שלה הם זקוקים כדי לצלוח אתגרים.
11. עמידות: לרוע המזל, המנהיגים הטובים ביותר הם עדיין בני אנוש ויכולים לשגות. מנהלים יעילים יודעים להתמודד בקלילות עם המעידות שלהם בזמן שהחברים והתושבים בוחנים מקרוב כיצד הם עושים זאת.
12. אין-אני: אי-אנוכיות היא אומנות "קידומם" (לא במדרוג הארגוני קהילתי אלא קידום הפעילות שמובלת על ידי אחרים) של אלה שסביבכם ללא קשר למעמדם או לדרגתם בקיבוץ . מנהיגים גדולים מוכשרים מלידה באי-אנוכיות בפועלם לטובת הכלל על פני ענייניהם האישיים.
איך לגרום למנהיגים לבחור בקיבוץ/בקהילה ?
אם ברצונכם לשפר את יכולת גיוס החברים בקיבוץ ובקהילה שלכם ולמשוך את הכישרונות הגדולים, המנהיגים, לקיבוצכם, אליכם ללמוד כיצד לגרום למועמדים לא רק להגיע לראיון לתפקיד בקיבוץ אלא גם לבחור בקיבוץ והקהילה כמקום חיים.
כמעט לכל אדם יש את סל התכונות הנ"ל. חלקם התפתח, חלקם נשאר רדום וסמוי.
בעזרת תהליך למידה מובנה השם את הפוקוס של הלמידה על המנהיג עצמו. ניתן להביא לצמיחה התפתחות של כישורי ויכולות מנהיגות